Спецпредставник США по Україні сьогодні прибуває на Донбас

Спецпредставник США по Україні сьогодні прибуває на Донбас
Спецпредставник США по Україні Курт Волкер 

Курт Волкер прибуде в Київ у понеділок, 24 липня

Спеціальний представник Сполучених Штатів Америки по Україні Курт Волкер сьогодні, 21 липня 2017 року, прибуває на Донбас.

Про це повідомляє прес-служба Державного департаменту США.

«Спеціальний представник США по Україні  Курт Волкер відправиться 21 липня на схід України, щоб зустрітися з тими, хто постраждав від російської агресії і обговорити важливість безпеки для всіх українців. 24 липня він буде в Києві, щоб зустрітися з українськими чиновниками і обговорити шлях до відновлення суверенітету і територіальної цілісності України», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що потім він відправиться в Париж, щоб обговорити з французькими і німецькими офіційними особами мінський процес та переговори у форматі «нормандської четвірки».

Після цього він відвідає Брюссель, де у Волкера запланована зустріч з офіційними особами ЄС і НАТО з врегулювання конфлікту в Україні. 26 липня він вирушить до Відня для зустрічі з Організацією з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) та обговорення зусиль спеціальної спостережної місії ОБСЄ на сході України.

Як відомо, державний секретар США Рекс Тіллерсон 7 липня призначив спецпредставником щодо України колишнього американського посла в НАТО Курта Волкера. Обидва посадовці у неділю, 9 липня, відвідали з офіційним візитом Київ.

Волкер відповідатиме за просування зусиль Сполучених Штатів, спрямованих на виконання Мінських угод. Він неодноразово закликав адміністрацію Дональда Трампа протидіяти викликам з боку Росії.

Держсекретар Рекс Тіллерсон вірить, що спецпредставник США допоможе встановити мир на Донбасі.

13 липня заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв повідомив, що Волкер найближчими днями знову відвідає Україну.

«Домовилися, що найближчими днями він приїде знову до України. Звичайно, залежатиме від його графіку, тому що він хоче інтенсивно увійти до процесу не лише консультацій з українською стороною, але і, зокрема, з нашими партнерами із «нормандського формату», - сказав він.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: