Спецслужби Кремля блокували українців у Facebook під час анексії Криму

Спецслужби Кремля блокували українців у Facebook під час анексії Криму

Російські спецслужби знаходили в соціальній мережі проукраїнських активістів і скаржилися на їх повідомлення, стверджуючи, що пости містять порнографію

Спецслужби РФ використовували технічні можливості Facebook  для блокування українців, щоб позбавити росіян конкуренції в інформаційному просторі під час анексії Криму. Передає  Голос Америки.

Зазначається, що російські оперативники інформаційної війни використовували дивовижно успішну технологію, щоб прибрати українські голоси з Facebook, і позбавити росіян конкуренції в інформаційному просторі під час вторгнення до сусідньої держави.

Технологія полягала в тому, що росіяни знаходили українських активістів, які захищали позицію України в російсько-українському конфлікті, переходили на повідомлення в Facebook цих осіб і натискали «поскаржитись на допис». Яким би не було це повідомлення, або фото, вони стверджували, що це порнографія, або інша категорія дописів, які Facebook має усувати.

Як відомо, 18 березня 2014 року президент РФ Путін підписав так званий закон про «прийняття Криму і Севастополя» до складу Російської Федерації. Напередодні у Криму відбувся «референдум» про статус Криму після чого сепаратисти у Верховній Раді АРК прийняли постанову «Про незалежність Криму».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: