Спікер ВР визнає: штрафи не змусять депутатів сидіти на засіданнях

Спікер ВР визнає: штрафи не змусять депутатів сидіти на засіданнях

Питання дисципліни весь час переслідує Верховну Раду

Новий голова Верховної Ради Андрій Парубій стверджує, що в парламенті є лише невелика група прогульників. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
«В цьому скликанні більшість - активні, дієві депутати, які ходять на комітети, ходять на робочі групи, працюють і голосують. Коли ми говоримо про прогульників, ми говоримо про невелику групу», - запевнив Парубій.
За його словами, питання дисципліни - комплексне. «Воно весь час переслідує Верховну Раду, ну, можливо, окрім тих часів, коли «кнопкодавство» було в фаворі, і кворум набирався навіть тоді, коли в залі була невелика кількість депутатів», - сказав голова ВР.
Він повідомив, що відновив давнє розпорядження про вирахування з заробітної плати депутатів за ті дні, коли вони не приходять. «Це відбувається технічно. В нас є ранкова і передобідня реєстрації. Зараз, коли депутат зранку не зареєструвався в письмовій реєстрації, за півдня зніматиметься заробітна плата. Немає підпису і в вечірній реєстрації – за цілий день знімається заробітна плата, а це близько 700 гривень на день», - розповів Парубій.
При цьому він не вважає, що цей захід сам по собі вплине на відвідуваність. «Вкрай важливий тут і громадський тиск, і робота у фракціях. За великим рахунком, фракції є відповідальними за роботу депутатів. Тому я весь час апелюю до голів фракцій, до активних депутатів. Бо врешті-решт, коли не приймаються законопроекти лише через відсутність депутатів у залі, всі отримують негатив», - сказав Парубій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: