Спостерігачі ОБСЄ зафіксували понад 500 вибухів у районі Маріуполя

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували понад 500 вибухів у районі Маріуполя

Найбільша кількість порушень була зосереджена в районах на північний схід та схід від Маріуполя

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляє, що зафіксувала понад 500 вибухів у районі Маріуполя. Про це йдеться у звіті місії за 12 жовтня, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ.

«Спеціальна моніторингова місія зафіксувала більше порушень режиму припинення вогню в Донецькій області в порівнянні з попереднім звітнім періодом», – зазначили в місії.

За даними місії, найбільша кількість порушень була зосереджена в районах на північний схід та схід від Маріуполя, а також у районі Авдіївки та Ясинуватої.

Спостерігачі стверджують, що за 12 жовтня на Донеччині зафіксували понад 550 вибухів, тоді як 11 жовтня таких вибухів було зафіксовано 355. «Понад 500 вибухів було зафіксовано в районах на північний схід та схід від Маріуполя і 34 вибухи зафіксовано в районі Авдіївки-Ясинуватої», – заявили спостерігачі.

«У Луганській області СММ також зафіксувала більше порушень режиму припинення вогню в порівнянні з минулим звітнім періодом, які здебільшого сталися на південний захід від Катеринівки», – сказано у звіті.

Так, на Луганщині СММ зафіксувала 18 вибухів у порівнянні з 12 вибухами в попередній звітний період.

Також сказано, що місія перевіряла інформацію про загибель цивільних у Красногорівці. У місцевому морзі СММ бачила останки жінки (приблизно 40-річного віку), яку було вбито в селі. Місія зазначає, що відповідно до інформації лікаря, жінка загинула, бо потрапила під гусеничну військову машину.

«Місія продовжила спостерігати за процесом розведення в Станиці Луганській, Золотому та Петрівському. СММ була обмежена у свободі пересування в усіх трьох районах», – наголосили спостерігачі.

Нагадаємо, СММ ОБСЄ повідомила, що певна кількість техніки та особового складу на трьох ділянках на Донбасі, передбачених рамковою угодою контактної групи, були відведенні від лінії зіткнення. Місія ОБСЄ не патрулює вночі ділянки розведення у районах населених пунктів Станиця Луганська, Золоте і Богданівка-Петрівське через погану видимість і з міркувань безпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: