Справа Кернеса: у Харківській міськраді вилучено низку документів

Справа Кернеса: у Харківській міськраді вилучено низку документів

Обшуки у Харківській міськраді закінчилися в четвер увечері

Обшуки у Харківській міськраді, що відбулися з ініціативи Генпрокуратури України, завершилися у четвер, 15 вересня, близько 21:00. Про це «Укрінформу» розповів директор департаменту з питань інформації і зв'язків з громадськістю міськради Юрій Сидоренко.
«Обшуки у міськраді, всупереч заявам генпрокурора про те, що вони триватимуть кілька днів, закінчилися ще вчора ввечері. Близько дев'ятої. Що вилучено, як і обіцяв Геннадій Кернес, повідомимо», – сказав він.
Як підтвердили у міськраді, під час обшуків вилучено низку документів, які регламентують роботу департаментів, а також посадові інструкції.
«Зокрема, у департаменті реєстрації вилучено реєстраційні справи, у департаменті містобудування, архітектури і генерального плану – розпорядження міського голови, рішення сесії, посадові інструкції, містобудівні обґрунтування, у департаменті земельних відносин – службове листування, копії рішень сесії міськради, положення про департамент, документи про кадрові зміни, посадові інструкції, розпорядження міського голови, в юридичному департаменті – положення про департамент і посадові інструкції», – зазначили у міськраді.
Нагадаємо, 15 вересня у Харкові за санкцією Печерського райсуду міста Києва відбулися обшуки у готелі «Національ», де мешкає харківський міський голова Геннадій Кернес, а також у низці департаментів Харківської міськради, чия діяльність пов'язана із земельними питаннями. У готелі у Кернеса – він підписав протокол обшуку – нічого не знайшли.
Сам Кернес на брифінгу в міськраді заявив про політичний характер обшуків, під час яких шукали «земельні» документи за період 2008–2010 рр., коли Кернес був секретарем Харківської міськради.
Запланований обшук у будинку народного депутата України, у минулому – мера Харкова Михайла Добкіна не відбувся через статус недоторканності народного депутата.
За заявою генпрокурора України Юрія Луценка, обшуки здійснювалися у зв'язку з кримінальною справою щодо розкрадання 645 га землі у Харкові на суму 4 млрд грн.
До міста вчора приїхало 100 співробітників ГПУ і СБУ.
Читайте матеріал «Главкома» Облава у Харкові. Чому прийшли за Адольфовичем

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: