Справа МН17: Австралія закликала Росію співпрацювати

Справа МН17: Австралія закликала Росію співпрацювати

Бішоп: Це заклик до всіх держави співпрацювати

Джуліа Бішоп закликала Росію виконати резолюцію Ради безпеки ООН

Австралія закликала Росію співпрацювати в питанні судового переслідування осіб, причетних до катастрофи літака рейсу МН17 у небі над Донбасом у липні 2014 року. Міністр закордонних справ Австралії Джуліа Бішоп 16 липня закликала Росію виконати резолюцію 2166 Ради безпеки ООН, автором якої виступила Австралія.

«Це заклик до всіх держави співпрацювати, щоб гарантувати, що ті, хто відповідає за вбивство, були притягнуті до відповідальності», – наголосила очільниця зовнішньополітичного відомства Австралії.

Країни, представники яких входять до Об’єднаної слідчої групи, ухвалили спільне рішення, що кримінальний процес у справі катастрофи рейсу MH17 відбудеться в суді у Нідерландах. Про це 5 липня повідомив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс.

До Об’єднаної слідчої групи входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, України та Нідерландів.

Нідерланди й Україна підписали договір про міжнародне правове співробітництво щодо розслідування злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН-17.

Сполучені Штати Америки вітають рішення Об'єднаної слідчої групи (JIT) щодо проведення в Нідерландах суду в справі про катастрофу МН17.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: