Справа Новинського: регламентний комітет чекає від ГПУ доказів

Справа Новинського: регламентний комітет чекає від ГПУ доказів
Вадим Новинський

Регламентний комітет жадає від ГПУ пояснень, що це злочин, а не переслідування Новинського

Коментуючи вчорашнє засідання регламентного комітету щодо «справи Вадима Новинського», перший заступник голови комітету Павло Пинзеник назвав сумнівними претензії колег і генерального прокурора. Про це він повідомив у коментарі журналісту одного з телеканалів.

«Що стосується «справи Новинського», то невдоволення ряду депутатів і заява генпрокурора - це політика, а не процедура. Мені взагалі здається, що зараз на кожну проблему в країні нам будуть пропонувати посадити по одному депутату. Є проблеми з тарифами - давайте посадимо 2 депутатів, є проблеми з рейтингом у Генпрокуратури - давайте ще когось посадимо. У нас так скоро закінчаться депутати, і тоді доведеться пояснювати народу, що справа може все-таки в регуляторах, прокуратурі і так далі...», - сказав депутат, якого цитує «112 Україна».

Відповідаючи на питання журналістів, чи може ВР голосувати за зняття депутатської недоторканності без резолюції регламентного Комітету, Пинзеник зазначив: «По процедурі немає, але ВР в принципі може все, хоча судові інстанції з цим навряд чи погодяться». Також заступник голови регламентного Комітету повідомив про подальшу долю розгляду цього питання в Комітеті: «Ми відправили Генпрокуратурі наші зауваження по процедурі, далі вони повинні на них відповісти, і ми повернемося до розгляду подання. Питання не знято».

Говорячи про своє особисте ставлення до цього питання, Пинзеник зазначив, що, можливо, він би і хотів, щоб Генпрокуратура надала реальні докази причетності Вадима Новинського до кримінальних злочинів, але мова йде про те, що надані відомості не мають до цього ніякого відношення і тільки відволікають громадську думку від більш важливих питань.

«Депутатський імунітет - це не власність депутата або ВР, це конституційна норма, яка забезпечує нашу незалежність, в тому числі від генпрокурора, діяльність якого ми контролюємо і якщо ми будемо ось так на емоціях підписувати все, що вони нам надсилають, то давайте замінимо парламент на Генпрокуратуру», - заявив заступник голови регламентного Комітету. Також він засудив політичні демарші депутатів від «Самопомочі», які звинуватили Комітет в заангажованості.

«Разюче при цьому, що Генпрокуратура не має жодних задокументованих претензій до «замовника» цих злочинів - Януковича, проте «полює» на депутата Новинського. Далі, генеральний прокурор заявляє, що безпосередніх виконавців злочину він вважає притягати до відповідальності недоцільним. Нам би хотілося пояснень, щоб ми зрозуміли - йдеться дійсно про злочини, а не про переслідування Новинського, Іванова, Петрова, Сидорова... Я вважаю, що Генпрокуратура тут не просто недопрацювала, а набагато гірше», - підсумував депутат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: