Справа Новинського. Суд дозволив зняти дані про телефонні розмови нардепа

Справа Новинського. Суд дозволив зняти дані про телефонні розмови нардепа
Вадим Новинський

Суд задовольнив клопотання слідчого Генеральної прокуратури щодо вилучення інформації у мобільного оператора

У рамках розслідування провадження про незаконне позбавлення волі помічника нині покійного предстоятеля УПЦ МП Володимира Печерський райсуд дозволив ГПУ доступ до інформації з мобільних телефонів нардепа Вадима Новинського.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» із посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

Таким чином, задоволено відповідне клопотання слідчого Генеральної прокуратури.

«Надати слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генпрокуратури і членам слідчої групи тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні і зберігаються у оператора мобільного зв'язку і надати згоду на вилучення відомостей», – йдеться в рішенні суду.

Виходячи з судового рішення, доступ надано до інформації з вхідних і вихідних дзвінків у період з червня 2013 року по липень 2014 року.

У рішенні суду не вказано прізвище Новинського, але, за інформацією ЗМІ, йдеться саме про нього.

Нагадаємо, Генпрокуратура анонсувала вручення підозри Новинському.

У грудні 2016 року Верховна Рада дала Генеральній прокуратурі згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата, члена фракції Опозиційного блоку Вадима Новинського. Відповідне рішення підтримало 228 народних депутатів.

Новинського підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень за ч. 5 ст. 27 (пособництво), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) і ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, за що йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п'яти років. У поданні ГПУ йдеться про перевищення влади Новинським і скоєння ним злочинів спільно з екс-президентом Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополит) Олександра (Драбинка), коли той був помічником нині покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Володимира (Сабодана).

Сам Новинський своєї провини не визнає і вважає справу політичною.

Читайте також статтю: Митрополит Олександр Драбинко: Новинський з радістю сприймав побиття людей на Майдані. Кричав: «Давите их, гадов!» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: