Справа про розстріл Євромайдану: екс-«беркутівці» оголосили голодування

Справа про розстріл Євромайдану: екс-«беркутівці» оголосили голодування
Екс-«беркутівці» у суді
Фото: УНІАН

Підозрювані у розстрілі активістів Євромайдану заявили про політичне переслідування і політично мотивоване кримінальне провадження

Підозрювані у розстрілі активістів Євромайдану на вул. Інститутській в Києві 20 лютого 2014 року екс-«беркутів ці» оголосили про безстрокове голодування. Про це повідомив адвокат Олександр Горошинський.

«Дійсно, як мені стало сьогодні відомо, мої підзахисні зареєстрували в слідчому ізоляторі заяву, в якій повідомили про оголошення безстрокового голодування. Це пов'язано з тим, що йде очевидне політичне переслідування і політично мотивоване кримінальне провадження, яке, як відомо, є наслідком того, що хлопці понад 3 роки утримуються під вартою. На наше переконання, таке продовження утримання під вартою відбувається в автоматичному режимі, ні суд, ні орган досудового розслідування не надає мотивованих підстав такого змісту надалі. Тому іншого способу, окрім як піти на крайні заходи і оголосити голодування, наші підзахисні не бачать, і таким чином вони хочуть привернути увагу, по-перше, громадськості, по-друге, міжнародного співтовариства і компетентних органів, щоб більш детально вивчили питання незаконного утримання під вартою», - заявив Горошинский в ефірі телеканалу «112 Україна».

Також адвокат повідомив, що в тексті свого листа екс-«беркутів ці» запрошують омбудсмена, «щоб вона вивчила це питання, і міжнародне співтовариство, щоб дослідити, які підстави дають їм продовжувати строк утримування під вартою».

Нагадаємо, Генеральна прокуратура у лютому передала до суду обвинувальний акт щодо трьох колишніх співробітників «Беркута» Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янішевського, яких підозрюють у розстрілі 48 учасників Євромайдану на вул. Інститутській в Києві 20 лютого 2014 р. Справу було об'єднано зі справою екс-«беркутівців» Павла Аброськіна і Сергія Зінченка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: