Справа про розстріл Майдану: суд відмовився брати під арешт куратора «Беркуту»

Справа про розстріл Майдану: суд відмовився брати під арешт куратора «Беркуту»
Генерал Володимир Гриняк

Генеральна прокуратура клопотала про призначення нічного домашьного арешту Володимиру Гриняку

Печерський райсуд Києва відмовив Генеральній прокуратурі в клопотанні про призначення нічного домашнього арешту начальнику департаменту громадської безпеки Нацгвардії Володимиру Гриняку. Суд призначив йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, повідомляє Цензор.НЕТ.

Прокурори повідомили суду, що Гриняк не з'являвся за викликом слідчого і був оголошений у розшук в середині серпня.

Сам Гриняк стверджує, що перебував у відрядженні в зоні АТО.

Нагадаємо, під час Майдану Гриняк був заступником голови Департаменту громадської безпеки. Департамент громадської безпеки - був «кураторським» для «Беркуту» та інших спецпідрозділів міліції. Положення від 2012 року, чинне на момент Майдану, в одному з перших пунктів встановлює - Департамент громадської безпеки здійснює контроль за діяльністю «Беркуту», надає підрозділу організаційно-методичну і практичну допомогу.

Володимир Гриняк підозрюється слідством в організації штурму Майдану 18 лютого і незаконному фінансуванні «беркутівців», які протистояли мітингувальникам. Зокрема, за даними джерел, слідство вважає, що він передавав накази від Захарченка та Ратушняка відповідним підрозділам та їх командирам, а також керівникам нижчого рівня, зокрема Федчуку.

Щодо фінансування - мова йде про позаслужбові грошові заохочення, які отримували силовики, які брали участь у протистояннях з мітингувальниками. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: