Справа про збитий літак МН17: Малайзія рішуче прагне правосуддя

Справа про збитий літак МН17: Малайзія рішуче прагне правосуддя

Уряд Малайзії не заспокоїться, доки не буде досягнуто справедливості

Міністр транспорту Малайзії Датук Сері Ліоу Тіонг Лай вітає рішення про передачу кримінального провадження у справі про збитий літак «Малайзійських авіаліній» рейсу МН17 під національну юрисдикцію Нідерландів і відзначає прагнення притягнути винних до відповідальності. Про це повідомляє місцеве видання theSundaily.

«Завдяки цьому новому розвитку справи Малайзія рішуче прагне правосуддя і залишається одностайною в нашому намірі переслідувати тих, хто несе відповідальність за цю трагедію», - наводить слова міністра ЗМІ.

Видання зазначає, що, за словами міністра, рішення відповідає непохитному зобов'язанню уряду Малайзії домагатися справедливості шляхом переслідування винних.

За його словами, цей процес буде забезпечено відповідно до найвищих міжнародних стандартів.

Міністр також уточнив, що уряд зі свого боку зробить усе можливе, щоб забезпечити незалежність, справедливість і прозорість розслідування.

«Ми не заспокоїмося, доки не будуть відомі усі факти, а справедливості не буде досягнуто», - додав він.

Нагадаємо, катастрофа рейсу MH17, яка відбулася 17 липня 2014 року, забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей.

Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Країни, представники яких входять до Об’єднаної слідчої групи, ухвалили спільне рішення, що кримінальний процес у справі катастрофи рейсу MH17 відбудеться в суді у Нідерландах

Рішення про юрисдикцію справи ухвалила команда із розслідування катастрофи, до якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії та України.

В Європейському союзі сподіваються, що всі країни, які можуть допомогти розслідуванню трагедії рейсу МН17, сприятимуть притягненню винних до відповідальності.

Міжнародна експертно-журналістська розслідувальна група Bellingcat опублікувала доповідь, що узагальнює докази причетності до катастрофи малайзійського літака рейсу МН17 проросійських сепаратистів та спростовує найвідоміші альтернативні версії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: