Справу проти Жиліна щодо фінансування тероризму не закрито

Справу проти Жиліна щодо фінансування тероризму не закрито

27 січня 2015 року Жиліна було оголошено у міжнародний розшук

Кримінальне провадження, відкрите слідчими Управління СБУ в Харківській області проти лідера організації «Оплот» Євгена Жиліна, підозрюваного у фінансуванні тероризму, не закрито. Про це «Укрінформу» розповіло джерело в УСБУ в Харківській області.
«Справу було відкрито влітку 2015 року. Проводилося досудове розслідування за фактом причетності Жиліна до фінансування терористів. У зв'язку з тим, що фігурант був відсутній на території України, його оголосили у розшук», – зазначив співрозмовник агентства.
За його словами, у лютому 2014 року Жилін залишив Україну.
Нагадаємо, російські ЗМІ повідомили, що ввечері 19 вересня у Підмосков'ї було вбито лідера терористичної організації «Оплот» Євгена Жиліна.
28 січня 2015 року Печерський райсуд Києва заочно заарештував Жиліна. У постанові суду вказано, що 27 січня 2015 року підозрюваного оголошено у міжнародний розшук.
У серпні 2015 року співробітники Служби безпеки України затримали у Харківській області членів диверсійної групи, яку координував і фінансував Жилін, а на початку вересня заблокували кілька банківських рахунків організації.
До 2010 року Жилін працював в управлінні міліції в Харківській області. Під час Революції гідності він та його організація «Оплот» брали активну участь в Антимайдані у Києві, постачали туди тітушок, скоїли у Харкові та області кілька терактів, брали участь у захопленні адміністративних будівель.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: