Справа Сущенка: сьогодні московський суд розгляне продовження арешту

Справа Сущенка: сьогодні московський суд розгляне продовження арешту
Роман Сущенко

Адвокат Фейгін закликає українських журналістів прибути на засідання суду

Сьогодні, 28 листопада, в Лефортовському суді (Москва) о 12:00 відбудеться засідання, на якому розглядатиметься продовження арешту незаконно затриманого українського журналіста Романа Сущенка. Про це в Твіттері нагадує адвокат журналіста Марк Фейгін.

«Відтак, сьогодні в Лефортовському суді о 12.00 продовження арешту українського журналіста Романа Сущенка. Приходьте, його можна буде побачити», - написав адвокат.

Фейгін звернув увагу на те, що українські журналісти, які прибувають до РФ, їдуть у Ростов, де сьогодні в суді знаходитиметься екс-президент-утікач Віктор Янукович для проведення відеодопиту.

Адвокат закликав українські ЗМІ «плюнути на цього злодія в Ростові і підтримати колегу Романа Сущенка».

Як відомо, засідання у справі Сущенка пройде в закритому режимі. Проте, судячи з досвіду минулих засідань, журналістів пускають в зал на оголошення рішення.

Нагадаємо, 2 жовтня громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у шпигунстві і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українського журналіста в Москві «звичайною роботою спецслужб».

27 жовтня Московський міський суд відхилив скаргу на рішення суду про взяття під варту українського журналіста Романа Сущенка, затриманого у РФ за підозрою у шпигунстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: