Справа Януковича: екс-представник України в ООН Сергеєв дає свідчення в суді

Справа Януковича: екс-представник України в ООН Сергеєв дає свідчення в суді

Юрій Сергеєв в Оболонському суді

Фото:  Михайло Глуховський/Главком  

В суді допитають екс-представника України в ООН Юрія Сергеєва у справі про держзраду Януковича

В Оболонському суді розпочинається допит екс-представника України в ООН Юрія Сергеєва. 

На попередньому засіданні як доказ заслухали запис виступу президента Росії, де Путін говорить, що ввів війська в Україну, бо до нього звернувся з листом Янукович.

Сьогодні обвинувачення обіцяє надати нові докази винуватості Януковича.

Як відомо, Янукович обвинувачується у держзраді, пособництві представникам влади РФ, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни, тобто злочинах, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.

29 червня колегія Оболонського райсуду задовольнила клопотання сторони обвинувачення про спеціальне судове провадження у справі Януковича.

Раніше «Главком» оприлюднив копії протоколів перших свідчень, які колишній постпред України при ООН надав слідчим ГПУ в Нью-Йорку в січні цього року в рамках розслідування справи проти Януковича. Копії документів «Главкому» надало джерело в правоохоронних органах, близьке до процесу.

Незважаючи на те, що керівництво ГПУ заявляло про наявність важливих свідчих матеріалів, які може надати слідству Сергеєв, судячи з тексту протоколів, свідчення колишнього постпреда можуть нівелювати ряд аргументів, які використовує держзвинувачення в цьому судовому процесі.

Так, судячи з копії протоколу, Сергеєв стверджує, що приводом для введення військ до Криму було звернення Сергія Аксьонова, а не Януковича. Більш того, Сергеєв зазначає, що коли Рада Федерації РФ дала згоду Володимиру Путіну на введення військ до Криму, про лист Януковича Путіну ще ніхто не знав.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: