Справу власника тунелів із золотом направлено до суду

Справу власника тунелів із золотом направлено до суду

Справу розглядатиме Центральний районний суд Миколаєва

У понеділок, 22 серпня, військовою прокуратурою Південного регіону України спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно Героя України, першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Романчука, якому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі на загальну суму 90 тисяч доларів США (ч. 4 ст. 368 КК України). Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.
«Офіцерам військової прокуратури вистачило менше передбачених законом двох місяців для того, щоб зібрати необхідні докази провини підозрюваного. Вже 29.06.2016 досудове слідство було закінчено, а підозрюваному та його захисникам надано доступ до матеріалів провадження. При цьому сторона захисту спробувала штучно затягнути процедуру, без якої судовий розгляд обвинувального акту неможливий. Як наслідок – за клопотанням військової прокуратури Приморський районний суд м. Одеси встановив стороні захисту кінцевий строк ознайомлення з матеріалами провадження до 19.08.2016 включно. У цей термін підозрюваний та троє з п’яти його захисників скористалися своїм правом у повному обсязі», – йдеться у повідомленні.
Обвинувальний акт направлено для розгляду по суті до Центрального районного суду м. Миколаїв.

Нагадаємо, 3 червня цього року вказаного службовця разом із радником голови Миколаївської обласної ради викрито під час отримання хабара на загальну суму 90 тисяч доларів США від директора одного з товариств за здійснення впливу та ухвалення обласною радою і обласною державною адміністрацією позитивного рішення на користь останнього щодо надання дозволу на користування надрами на Новомиколаївському родовищі пиляних вапняків.

Нагадаємо також, що під час обшуку в будинку Романчука співробітники СБУ і військової прокуратури знайшли цілу мережу підземних тунелів. Там були сейфи із золотими зливками, коштовностями й доларами.

Санкція ч. 4 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: