США можуть поховати проект будівництва «Північного потоку-2» - Die Zeit

США можуть поховати проект будівництва «Північного потоку-2» - Die Zeit

Путіну скоро доведеться несолодко, - німецькі журналісти

За допомогою нового закону, що стосується антиросійських санкцій, президент США може поховати проект будівництва газопроводу «Північний потік-2», пише німецьке видання Die Zeit.

«Якщо Трамп піде за канонами російського театрального мистецтва, президенту Путіну скоро доведеться несолодко», - пише видання, згадуючи слова письменника Антона Чехова про рушницю, що висить на стіні в першому акті п'єси і неминуче вистрілює в кінці. «Виходить, Росія повинна якомога швидше згорнути будівництво, щоб і далі не інвестувати в безперспективний проект, який вже обійшовся в 9 млрд євро. Оскільки новий пакет санкцій, як по маслу пройшов через Палату представників і Сенат, вкладає в руки президента США не просто рушницю, а скоріше базуку».

У статті йдеться, що спочатку закон про санкції був спрямований проти Трампа, його метою було обмежити президента в прийнятті одноосібного рішення щодо скасування антиросійських санкцій. Одночасно з цим передбачалося покарати Росію за втручання в передвиборну кампанію в США. В кінцевому підсумку пасаж за номером 232 викликав невдоволення не тільки в Росії, а й у Німеччині. Йдеться про штрафні заходи, спрямовані проти компаній, які пов'язані з Росією в рамках проекту з будівництва «Північного потоку-2».

«Додатковий конфліктний потенціал містить і те місце в законі, в якому йдеться про те, що нові санкції спрямовані на запобігання російського домінування на європейському газовому ринку і підтримку експорту американських енергоресурсів», - відзначає автор.

«Саме в тому, що стосується теми газопроводів і газового експорту, цілі санкцій перетинаються з тими, які визначив сам Трамп», - зауважує видання. Виступаючи у Варшаві, президент США зазначив, що «Америка готова допомогти Польщі та іншим європейським державам диверсифікувати джерела постачання енергоресурсів, щоб не відчувати тиску з боку одного постачальника». Повертаючись із саміту в Гамбурзі, Трамп оголосив журналістам, що планує перетворити США на газового експортера.

Щоправда, після невдоволення з боку ЄС американські законодавці підкоригували текст закону: згідно з новим варіантом, в тому, що стосується газопроводів, Трамп надалі буде обговорювати кроки з європейськими партнерами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: