США не будуть здійснювати вторгнення в КНДР – експерт

США не будуть здійснювати вторгнення в КНДР – експерт

Китай заявив, що вони підтримають КНДР в разі зовнішнього вторгнення, а США не будуть ризикувати конфліктом з Китаєм

Сполучені Штати Америки не будуть здійснювати воєнне втручання на територію КНДР, як це було у випадку з Іраком та Афганістаном, з метою ліквідації диктаторського режиму та зниження агресії в азійському регіоні. Таку думку висловив під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома» експерт-міжнародник, оглядач видання «ДелоUA» Анатолій Максимов.

Він зазначив, що коли США здійснили вторгнення в Ірак чи Лівію, то у цих країн не було союзників. А у випадку з КНДР інша ситуація.

«Китай заявив, що вони підтримають КНДР в разі зовнішнього вторгнення. США не будуть ризикувати конфліктом з Китаєм, адже Америка намагається покращити з Піднебесною стосунки», - говорить Максимов.

Окрім того, зазначив експерт, у США немає спеціалістів по цьому азійському регіону. Ці посади у Державному департаменті пусті. Немає також і посла в Південній Кореї, Дональд Трамп не вірить у дипломатію. Тому навіть немає кому радити Трампу.

«Коли Трамп писав свої ремарки про КНДР, то він потім зізнався, що все сам попридумував. Така ситуація, бо немає кому йому радити», - говорить Максимов.

Дивіться також запис прес-конференції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: