США обмежили використання російських програм «Лабораторії Касперського» в держорганах

США обмежили використання російських програм «Лабораторії Касперського» в держорганах

Таке рішення прийняли через необхідність «цілісності і безпеки систем і мереж уряду США»

Білий дім ввів обмеження на використання продукції російської «Лабораторії Касперського» в державних відомствах США. Зміни внесені в список затверджених постачальників програмного забезпечення для закупівель через адміністрацію за загальними послугами.

Тепер продукти «Лабораторії Касперського» не можна буде централізовано закуповувати для потреб підрозділів інформаційних технологій і для цифрової обробки фотографій.

Рішення, як заявили в адміністрації, пов'язане з необхідністю «забезпечити цілісність і безпеку систем і мереж уряду США».

Як зазначає Reuters, відомства все ще можуть закуповувати продукти російської компанії в обхід адміністрації за загальними послугами.

У «Лабораторії Касперського» заявили, що поки не отримали повідомлення від влади США, але нагадали, що компанія «ніколи не допомагала і не буде допомагати жодному уряду займатися кібершпіонажем».

Обмеження проти «Лабораторії Касперського» запровадили наступного дня після публікації розслідування Bloomberg. Журналісти з'ясували, що російська компанія розробила для ФСБ систему відображення і відстеження DDoS-атак, а також брала участь в спецопераціях російських спецслужб.

У самій фірмі визнали, що співпрацюють із ФСБ, зокрема, допомагають у спецопераціях. Твердження про розробку системи відстеження DDoS-атак в «Лабораторії Касперського» заперечили.

У червні комітет Сенату США схвалив законопроект, який повністю заборонить використання продуктів «Лабораторії Касперського» в Міноборони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: