США: огидним діям Путіна та Асада не може бути виправдання

США: огидним діям Путіна та Асада не може бути виправдання
Наслідки бомбардування Алеппо

У Білому домі жорстко засудили бомбардування лікарень у підконтрольному повстанцям східному Алеппо

«США найрішучішим чином засуджують ці жахливі атаки проти медичної інфраструктури та працівників гуманітарних організацій», - заявила радниця президента США з питань національної безпеки Сюзан Райс у суботу, 19 листопада.

«Цим огидним діям не може бути виправдання», - наголосила представниця Білого дому, передає «Німецька хвиля».

За її словами, США «вимагають негайного припинення цих бомбардувань та закликають Росію негайно вжити кроків для деескалації насильства та сприяти доставці гуманітарної допомоги для сирійського народу».

«Сирійський режим та його союзники, особливо Росія, несуть відповідальність за безпосередні та довгострокові наслідки цих дій у Сирії та за її межами», - додала Райс.

Як повідомлялось, у контрольованій повстанцями східній частині сирійського міста Алеппо після кількох днів авіаударів зруйновані всі лікарні.  

Урядові авіація та артилерія у суботу продовжують наступ на райони міста, де перебувають повстанці.

 «За даними медиків, напередодні у східній частині міста сирійськими урядовими військами та їхніми союзниками завданий авіаудар по клініці Умара ібн Абдул-Азіза. Інформацію про припинення роботи цієї клініки також підтвердив Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини. Водночас не повідомляється, чи мали місце жертви під час нападу, припускається лише, що люди можуть перебувати під завалами», - йдеться в повідомленні.

Ще чотири клініки внаслідок бомбардувань були закриті - серед них остання з тих, що працювала у східній частині Алеппо, - дитяча лікарня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: