США переводить ядерну зброю з Туреччини до Румунії, - ЗМІ

США переводить ядерну зброю з Туреччини до Румунії, - ЗМІ

Турецько-американські відносини настільки загострилися після спроби перевороту, що Вашингтон перестав довіряти Анкарі в питання розміщення ядерної зброї

США розпочали переводити свою ядерну зброю, розміщену на авіабазі Інджирлік в Туреччині, до Румунії, повідомляє EurActiv з посиланням на джерела.

Як пише видання, рішення були прийняте на тлі загострення відносин між Вашингтоном і Анкарою. За словами одного з джерел, переведення є складним в технічному та політичному плані. «Це не легко - перемістити більше 20 одиниць ядерної зброї»,  - відзначило джерело на умовах анонімності.

Інше джерело зауважило, що турецько-американські відносини настільки загострилися після спроби перевороту, що Вашингтон перестав довіряти Анкарі в питання розміщення ядерної зброї і переводить її на авіабазу Девеселу в Румунії.

На прохання прокоментувати інформацію, Держдепаратмент США заявив, що питання має бути надіслане Пентагону. Водночас в НАТО дипломатично відповіли, що союзники повинні переконатися, що розгорнуті ними ядерні озброєння в Європі залишаються «в безпеці».

Міністерство закордонних справ Румунії категорично заперечує інформацію про те, що країна стала новою базою для ядерної зброї США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: