США підтримали ініціативу України щодо миротворців на Донбасі - Порошенко

США підтримали ініціативу України щодо миротворців на Донбасі - Порошенко
Зустріч президентів України та США Петра Порошенка і Дональда Трампа

Йдеться про підтримку саме української позиції, яка передбачає мандат миротворчої місії на всю окуповану територію на сході України

Керівництво США висловило повну підтримку української ініціативи щодо розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі – на всій окуповані території, до українсько-російського кордону. Про це заявив президент України Петро Порошенко після зустріч в четвер з президентом США Дональдом Трампом у Нью-Йорку.

«Важлива позиція, що Сполучені Штати Америки повністю підтримали пропозицію України, мої пропозиції, які були озвучені ще в 2015 році, щодо розміщення на сході України, на окупованій території миротворців з мандатом Ради Безпеки ООН», - наголосив Порошенко.

Він підкреслив, що йдеться про підтримку саме української позиції, «яка передбачає мандат (миротворчої місії. – Ред.) на всю окуповану територію на сході України, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону, що виключить можливість проникнення російських військ, російського озброєння, російської амуніції».

Як зауважив президент, це справді слугуватиме встановленню миру.

Він також повідомив, що зустріч з Трампом мала характер дуже детального обговорення. У ній взяли участь держсекретар США Рекс Тіллерсон, радник президента США з питань національної безпеки Герберт Макмастер, спецпредставник президента по Україні Курт Волкер та інші.

Як повідомлялося, Порошенко на зустрічі з Трампом висловив сподівана на підтримку США, в тому числі і в питанні введення миротворців ООН на Донбас.

Дивіться відеозапис зустрічі Порошенка і Трампа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: