США поки що не збираються приєднуватися до «нормандського формату»

США поки що не збираються приєднуватися до «нормандського формату»
Марі Йованович

Посол США в Україні Марі Йованович зазначив, що Штати підтримують Україну ішними способами

Сполучені Штати Америки поки що не збираються приєднуватися до зустрічей у «нормандському форматі» (Німеччина, Франція, Україна і Росія) для вирішення ситуації на сході України. Про це в ефірі Радіо Свободазаявила посол США в Україні Марі Йованович.

Водночас посол наголосила, що США є активними у підтримці України на дипломатичному фронті.

«Не думаю, що наразі є плани про приєднання США до «нормандського формату». Але це не значить, що США не є активними в дипломатичному плані. Ми співпрацюємо з Україною, маємо консультації з Францією і Німеччиною. Періодично ми також маємо зустрічі з росіянами, щоб побачити, чи є шляхи для конструктивного поступу в цьому процесі. Такою є наша підтримка «нормандської четвірки», – зазначила Йованович.

На питання, чому США не приєднуються до жодного з форматів переговорів щодо Донбасу – ані до «нормандського», ані до «мінського», - Йованович відповіла: «Я думаю, ми підтримуємо Україну іншими способами і є дуже активними в цій підтримці. Ми перебуваємо на постійному контакті з українською владою, аналогічно – з нашими партнерами у Франції й Німеччині».

Нагадаємо, 19 жовтня відбулася зустріч глав держав у «нормандському форматі». Переговори вели президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, президент Росії Володимир Путін і їхні делегації.

Пізніше Путін заявив, що Росія не проти залучення США до «нормандського формату», але є домовленість працювати з ними паралельно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: