США відкинули заяви Туреччини про причетність до спроби перевороту

США відкинули заяви Туреччини про причетність до спроби перевороту

Речник Пентагону Пітер Кук заявив, що будь-які такі припущення просто абсурдні.

У США Міністерство оборони рішуче відкинуло твердження президента Туреччини про причетність американських військових до недавньої спроби перевороту в тій країні.

Як заявив речник Пентагону Пітер Кук, будь-які такі припущення просто абсурдні.

За його словами, міністр оборони США отримав від колеги в Туреччині запевнення, що такі заяви не вплинуть на спільну боротьбу з екстремістським угрупованням «Ісламська держава».

Раніше у п’ятницю президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган розкритикував США за заяви чільного американського військового, який висловлював занепокоєння тим, що спроба перевороту може мати тривалий вплив на відносини між військовими двох країн. Ердоган заявив, що це означає, що Вашингтон став на бік заколотників.

У четвер командувач Центрального командування США Джозеф Вотел, який керує бойовими операціями США проти екстремістського угруповання «Ісламська держава», застеріг, що масові чистки й ув’язнення серед військових у Туреччині можуть зашкодити спільній боротьбі проти ісламістів

Американські військові базуються на військово-повітряній базі Інджирлік у Туреччині, звідки вони здійснюють повітряні удари по ісламістах у Сирії й Іраку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: