США заборонили новітнім винищувачам F-35 підніматися у повітря через технічні проблеми

США заборонили новітнім винищувачам F-35 підніматися у повітря через технічні проблеми

Причиною несправності названо «лущення і руйнування ізоляції в охолоджувальних лініях авіоніки усередині паливних баків

Новітнім винищувачам F-35, які було прийнято на бойве чергування усього півтора місяці тому, військово-повітряні сили США заборонили підніматись у повітря через технічні проблеми.

Про це повідомляє Голос Америки.

Причиною несправності названо «лущення і руйнування ізоляції в охолоджувальних лініях авіоніки усередині паливних баків».

«Основна причина проблеми була визначена, як використання невідповідного матеріалу для ізоляції труб та неналежні виробничі процеси при виготовленні охолоджувальних ліній», – оприлюднив заяву офіс програми F-35.

Представник ВПС США заявив про розробку процедур, які б з дозволили усунути, або пом'якшити проблему перед поверненням уражених недоліком серійних літаків до експлуатації, а літаків раніше оголошених здатними до виконання завдань – до польотів.

Проблема стосується також літаків, що належать Норвегії. П'ятнадцять із загальної кількості раніше визнали готовими до виконання бойових завдань, 42 інших знаходяться на різних етапах виробництва – на них проблему усунуть до здачі винищувачів в експлуатацію.

За словами представника компанії, 15 винищувачам, які вже вийшли на бойове чергування, знадобиться спеціальний ремонт у заводських умовах.

Проблема стосується лише моделі A лінійки винищувачів F-35, а не літаків із коротким злетом і вертикальною посадкою чи літаків створених для експлуатація на авіаносцях Морською піхотою США.

Раніше повідомлялося, що військово-повітряні сили США оголосили про готовність першої ескадрильї новітніх винищувачів F-35A до виконання бойових завдань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: