США закликали Росію скасувати вирок кримському журналісту Семені

США закликали Росію скасувати вирок кримському журналісту Семені
Микола Семена 

Штати наполягають, аби влада РФ дозволила Семені відновити його журналістську діяльність та припинити кампанію з метою придушення інакодумства в окупованому Криму

США стурбовані рішенням суду в окупованому РФ Криму, який визнав журналіста Миколу Семену винним за звинуваченнями в сепаратизмі. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Це засудження засноване на тому, що пан Семена критикував російську окупацію та спробу анексії Криму у своїх статтях. Ми закликаємо російську окупаційну владу скасувати вирок панові Семені, дозволити йому відновити журналістську діяльність, припинити кампанію з метою придушення інакодумства в Криму», – йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства США.

Держдепартамент також повторив свою позицію, що "Крим залишається невід’ємною частиною України, і Сполучені Штати залишаються незмінними в підтримці територіальної цілісності та суверенітету України".

Відомо, що в Євросоюзі вирок Миколі Семені вважають порушенням свободи вираження думки і ЗМІ. Крім того, у ЄС цей вирок назвали ще одним прикладом погіршення ситуації з правами людини в Криму після його незаконної анексії Росією.

Підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя сьогодні призначив Миколі Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Читайте також статтю: Микола Семена: Сьогодні Росія винесла вирок усім своїм журналістам

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: