США заявили про побиття американського дипломата у Москві

США заявили про побиття американського дипломата у Москві

Охоронець, одягнений у форму ФСБ, що стояв біля американського посольства, накинувся на дипломата, який намагався увійти до будівлі.

Співробітники російських спецслужб побили у Москві американського дипломата, повідомив Радіо Свобода посадовець США. За його інформацією, це сталося 6 червня неподалік будівлі Посольства США у російській столиці.

За інформацією видання Washington Post, яке вперше повідомило про цей інцидент, охоронець, одягнений у форму ФСБ, що стояв біля американського посольства, накинувся на дипломата, який намагався увійти до будівлі. Цей факт підтвердили чотири офіційних представники посольства США. У результаті у дипломата виявилося зламане плече, і він був змушений покинути Росію для лікування.

«Це, безумовно, робилося зумисно», – зазначив Радіо Свобода американський посадовець.

Коментарів російської сторони щодо цього інциденту наразі немає.

Цього тижня представниця Державного департаменту США Елізабет Трюдо повідомила про посилення переслідувань і стеження за американськими дипломатами у Москві. За її словами, держсекретар США Джон Керрі порушував це питання під час останньої зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у березні.

У відповідь представниця російського МЗС Марія Захарова зазначила, що заяви США про випадки тиску на американських дипломатів у Росії негативно впливають на російсько-американські відносини.

У січні Вашингтон позбавив п’ятьох з шести почесних консулів Росії вірчих грамот, запровадивши відповідні заходи після переслідування своїх дипломатів. У відповідь МЗС Росії звинуватило США у провокуванні російських дипломатів у Сполучених Штатах та інших країнах.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися у 2014 році, після російської анексії Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: