Стала відома причина зіткнення потягів у Єгипті

Стала відома причина зіткнення потягів у Єгипті
Аварія сталася в передмісті Олександрії

За останніми даними, в аварії загинули 42 особи, постраждали 133 людини

Кількість жертв в результаті зіткнення поїздів в Єгипті зросла до 42 осіб, постраждали 133 людини. Про це повідомляє Reuters з посиланням на міністерство охорони здоров'я країни.

«Ймовірно, помилка комутації залізниці була найбільш імовірною причиною, сказало джерело безпеки, не вказавши подальших подробиць», - повідомляє агенство.

Міністр транспорту Хішам Арафат сказав, що до зіткнення потягів привела «людська помилка», але не уточнив, що саме він має на увазі.

«Щоб цього уникнути в подальшому, ми повинні розвивати інфраструктуру», - сказав він на державному телебаченні. За його словами, в даний час йде робота з вдосконалення залізничних об'єктів району, але такі роботи вимагають часу і коштів.

Губернатор Олександрії Султан Мухаммед заявив, що до катастрофи призвела помилка машиніста.

«За попередніми даними, машиніст поїзда, який їхав позаду, несе відповідальність за зіткнення. Він не помітив заборонний сигнал семафора на шляху, де вже стояв інший склад, що і призвело до трагедії», - сказав губернатор.

Крім того, за деякими даними, робітник станції подав неправильний сигнал першого складу, через що поїзд зупинився, а в нього пізніше в'їхав інший склад.

Як пише Reuters, єгиптяни давно скаржилися, що уряд не може забезпечити дотримання основних гарантій для залізниць. Громадяни стверджують, що транспортна мережа в країні дуже застаріла, ряд збоїв ще більше розпалив громадський гнів.

Агентство нагадало, що в 2012 році поїзд врізався в шкільний автобус на південь від Каїра і вбив 50 чоловік, в основному дітей. Наймасштабніший випадок, що стався в Єгипті, в 2002 році в семи переповнених вагонах пасажирського поїзда виникла пожежа, в результаті чого загинули щонайменше 360 осіб.

Нагадаємо, аварія сталася в передмісті Олександрії. Один з поїздів виходив з Каїра, інший - з Порт-Саїда. Причина зіткнення поки невідома.

Раніше повідомлялося, що число загиблих в результаті зіткнення двох поїздів в Єгипті зросло до 36 осіб. Травмовано 123 особи.

Внаслідок зіткнення двох поїздів в Єгипті, за попередньою інформацією, ніхто з українців не постраждав.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: