Стали відомі нові подробиці хакерської атаки на ресурс РНБО

Стали відомі нові подробиці хакерської атаки на ресурс РНБО

Сайт Громадської організації «Інформаційно-аналітичний центр національної безпеки України» – mediarnbo.org було зламано поки що невідомою групою хакерів

Доступ до ресурсу Інформаційно-аналітичного центру РНБО України його модератори втратили сьогодні опів на восьму ранку.

Як вони заявили, вже о 9 годині на сайті з’явилось фейкове повідомлення про начебто планованитерміновий брифінг про збитий на Донбасі 17 липня 2014 року «Боїнг».

«30 вересня 2016 року сайт Громадської організації «Інформаційно-аналітичний центр національної безпеки України» – mediarnbo.org було зламано поки що невідомою групою хакерів. О 09:01 на сайті з’явилася фейкова новина про немовби проведення сьогодні, 30 вересня, термінового брифінгу речника МОУ Андрія Лисенка. Попереджуємо, що ця інформація не відповідає дійсності», – сказав «Укрінформу» заступник керівника ГО «Інформаційно-аналітичний центр національної безпеки України», модератор сайту mediarnbo.org Андрій Кісельов.

Він зазначив, що доступу до адмінресурсу сайту mediarnbo.org у команди Центру не має від 07:30 ранку.

Зокрема, у поширеній на зламаному сайті фейкові інформації зазначалося, що під час брифінгу, який має дати речник МОУ Андрія Лисенко, будуть представлені дані засобів об’єктивного контролю і оприлюднені записи переговорів українського диспетчера з екіпажем малайзійського літака Боїнг-777 рейсу МН-17, збитого в небі 17 липня 2014 року «на південному сході України».

Крім цього, у фейковому повідомленні йшлося про те, що на брифінгу будуть представлені дані про дислокацію українських ЗРК ППО «Бук», які перебували в той момент у районі катастрофи, а також про витрати ними ракетного озброєння, класу «земля-повітря».

«Просимо до окремого нашого офіційного повідомлення ВСІ новини сайту mediarnbo.org вважати фейковими та жодним чином не реагувати на них. Провокацію із сайтом Центру вважаємо гідною оцінкою нашого скромного вкладу у війні з російським агресором за територіальну цілісність та свободу нашої держави», – підкреслив модератор сайту mediarnbo.org Андрій Кісельов.

Нагадаємо, російська група хакерів, яку пов'язують з серією комп'ютерних вторгнень в Національний комітет Демократичної партії і інші організації, тепер обрала своєю мішенню вашингтонські аналітичні агентства, що приділяють основну увагу російській політиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: