Стало відомо, хто може замінити Муженка на посаді голови Генштабу

Стало відомо, хто може замінити Муженка на посаді голови Генштабу
Віктор Муженко

Турчинов уже давно пропонував президенту замінити Муженка

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов задовго до вибухів складів з боєприпасами у Калинівці пропонував президенту Петру Порошенку призначити іншого главу Генштаба. Про це йдеться у статті «Главкома» «Другий «Народний фронт». Як проти Порошенка грають «любі друзі» Яценюка».

«І навіть називав прийнятну для обговорення кандидатуру - Михайла Коваля – колишнього в.о. міністра оборони у найважчі часи березня-липня 2014-го року. Нині Коваль трудиться під началом самого Турчинова і є першим його заступником в структурі РНБО», - йдеться у матеріалі.

Близький до голови МВС Арсена Авакова депутат Артем Геращенко з «Народного фронту» написав у себе на сторінці у Facebook, що місце Муженка після Калинівки має зайняти «молодий та відповідальний офіцер Збройних Сил, який має очолити процес справжньої, а не фейкової реформи нашої армії і флоту». Голова Генштабу – повна креатура голови держави, тож Геращенко звернувся до нього з вимогою зробити відповідні висновки «на самому верху».
До вимог відставки голови Генштабу доєдналися і інші «фронтовики» – голова фракції «Народного фронту» Максим Бурбак, і депутат-комбат Юрій Береза.

Сам Муженко реагував на нападки досить агресивно. «Призначити крайніх не вдасться», – заявив він, приправивши це пафосними словами про те, що ті, хто намагається розхитати боєготовність та цілісність Збройних Сил заради власних політичних амбіцій, грають на руку ворогу. Пізніше в ефірі телеканалу Zik він заявив, що Генштаб не готовий бути у ролі цапа-відбувайла, а «відповідальність за вибухи на складі боєприпасів у Калинівці повинна бути розділена між усіма відповідальними структурами». Чітко дали зрозуміти, що будуть стояти горою за Муженка, на Банковій. Устами Ірини Луценко, представника президента в парламенті, було наголошено, що таких різких рухів під час війни без належних доказів робити не можна.

Детальніше читайте у статті «Главкома» «Другий «Народний фронт». Як проти Порошенка грають «любі друзі» Яценюка»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: