Стало відомо, коли абітурієнти зможуть подавати заяви до вишів

Стало відомо, коли абітурієнти зможуть подавати заяви до вишів

В 2017 році абітурієнти можуть подати дев’ять заяв на чотири спеціальності

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявляє, що подання абітурієнтами заяв на вступ до вищих навчальних закладів у 2017 році відбуватиметься 12-26 липня.

«Вступна кампанія триватиме з 12 по 26 липня - це подання документів на бакалаврат», - сказала вона під час години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю.

За її словами, в 2017 році абітурієнти можуть подати дев’ять заяв на чотири спеціальності.

При цьому, щоб уникнути надмірного навантаження на сервери під час подання заяв онлайн, абітурієнти зможуть створити свій онлайн-кабінет для подальшого подання з нього заяв із 29 червня.

Передбачено також можливість збільшити на 10% кількість місць державного замовлення до вишів, куди подасть свої документи найбільша кількість абітурієнтів із високими балами.

Після завершення прийому всіх пільговиків решту місць держзамовлення буде направлено на технічні та інші дефіцитні спеціальності.

За погодженням із Міністерством освіти України запроваджено норму, згідно з якою на медичні спеціальності можуть вступати абітурієнти з результатами за всіма предметами зовнішнього оцінювання не менше ніж 150 балів.

Міністр зазначила, що зовнішнє незалежне оцінювання в 2017 році проходять 240 тис. осіб, проте цього року для вступу до вишів приймають сертифікати оцінювання 2016 року.

Право на вступ до вишів не за результатами тестування, а за співбесідою мають маломобільні особи з інвалідністю, чорнобильці (деякі категорії), на підставі іспитів - учасники бойових дій, діти-сироти та діти, які внаслідок захворювань не можуть пройти тестування.

Складати зовнішнє незалежне оцінювання або іспити можуть абітурієнти з Криму та непідконтрольної території Донбасу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: