Стало відомо, коли набуде чинності закон про україномовні квоти на телебаченні

Стало відомо, коли набуде чинності закон про україномовні квоти на телебаченні
Мовні квоти на ТБ 

Згідно з законопроектом, 75% українського контенту затверджено для національних та регіональних каналів, а для місцевих - 60% українського мовлення

Закон про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації, яким встановлюється 75% квот україномовного контенту на телебаченні, опубліковано в парламентській газеті «Голос України» від 13 червня.

Як зазначається, закон набуде чинності 13 жовтня 2017 року.

Згідно з законопроектом, 75% українського контенту затверджено для національних та регіональних каналів, а для місцевих - 60% українського мовлення.

При цьому, запроваджується так званий перехідний період. Згідно з законом протягом першого року після набуття чинності закону, увесь контент вважатиметься таким, що відповідає нормам.

Водночас, телевізійні підприємства створенні за часів СРСР будуть транслюватися українською мовою.

Передбачається, що телеканали, які здійснюють мовлення мовами корінних народів, мають транслювати не менше 30% україномовних програм та фільмів.

6 червня президент Петро Порошенко підписав закон про україномовні квоти на телебаченні.

Нагадаємо, 23 травня народні депутати прийняли в другому читанні та в цілому законопроект стосовно встановлення 75% квоти україномовного контенту на телебаченні. За відповідний законопроект проголосувало 269 парламентарів, проти – 15.

26 травня голова Верховної Ради Андрій Парубій у сесійній залі підписав закон про запровадження мовних квот на українському телебаченні.

Є лише два загальнонаціональних канали, які не виконують квоту української мови 75%. Це телеканал «Інтер» і «Україна».

23 травня телеканал «Інтер» виступив категорично проти закону про мовні квоти. «Інтер Медіа Груп» вважає, що законопроект про введення мовних квот на українському телебаченні завдасть шкоди.

При цьому телеканал «Україна» офіційно заявив про те, що не бачить проблем у законі про квоти. 

Читайте також статтю: Жалоба для «Інтера» та «України». Як буде діяти закон про мовні квоти на ТБ 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: