Стало відомо, про що домовилися БПП і Порошенко

Стало відомо, про що домовилися БПП і Порошенко

Порошенко на зустрічі з депутатами з БПП заявив про необхідність ухвалення законопроекту щодо реінтеграції Донбасу

Президент України Петро Порошенко на засіданні фракції «Блок Петра Порошенка» заявив про необхідність ухвалити законопроект про забезпечення суверенітету над тимчасово окупованими територіями Донбасу і погодився з тим, що до другого читання цей документ має стосуватися і Криму. Про це розповіли члени фракції БПП після завершення засідання.

«Найголовніше, що було сказано, - цей закон ми маємо ухвалити», - сказав член фракції Вадим Денисенко після зустрічі нардепів із президентом України, яка відбувалася у будівлі Верховної Ради.

У свою чергу народний депутат Рефат Чубаров у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» розповів: «Я у нього (Порошенка. – Ред.) запитав щодо (законопроекту. – Ред.) №7163 і сказав, що якщо ми приймаємо його за основу, то в другому читанні він має бути доповнений Кримом. Президент із цим погодився».

Крім того, Чубаров додав, що на зустрічі фракції та Порошенка знову було озвучено позицію, що БПП підтримує ухвалення законопроекту №7164, який продовжує дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада почала розгляд законопроектів щодо реінтеграції Донбасу.

Але на засіданні сталася сутичка, після якої голова ВР Андрій Парубій оголосив перерву в засіданні Ради і покликав у свій кабінет на нараду лідерів фракцій.

Пізніше, о 18-й годині, Парубій закрив засідання Ради. Він також повідомив, що на нараді лідерів фракцій домовилися вилучити із законопроектів щодо Донбасу згадки про Мінські угоди.

Раніше стало відомо, що Комітет Ради підтримав законопроект Порошенка щодо Донбасу.

Сьогодні, 5 жовтня, Порошенко повернув на розгляд Верховної ради законопроект №7164 з поправкою про продовження дії особливого статусу Донбасу. 

До проекту закону додали третій пункт про особливий статус окремих районів Донбасу, який продовжать виключно після виконання всіх умов, викладених у статті 10 нового закону, зокрема у частині, що стосується виведення усіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України.

Читайте також статтю: Як будуть повертати Донбас? Основні тези нового плану Порошенка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: