Міноборони прозвітувало, як витрачались кошти на утилізацію боєприпасів останні 10 років (документ)

Міноборони прозвітувало, як витрачались кошти на утилізацію боєприпасів останні 10 років (документ)

Різниця між затвердженими і освоєними видатками разюча

Міністерство оборони України надало інформацію про фінансування робіт, пов’язаних з утилізацією боєприпасів у військових складах і базах, за останній десять років.

Про це сказано у відповіді департаменту фінансів Міноборони на запит «Главкома».

Згідно з офіційними даними, у 2007-2017 роках паспортом бюджетної програми було затверджено 1 млрд. грн на утилізацію снарядів. Однак касові видатки становили лише 515,7 млн. грн.

(для перегляду документа натисніть на зображення)

Найгірше фінансування відбувалось у 2008-2010 роках. Зокрема, у 2008 році із затверджених 50,8 млн. грн фактично освоєно 9,3 млн. грн, 2009 року – із 33,3 млн. грн лише 5,7 млн. грн, 2010 року – із 106,6 млн. грн – 24 млн. грн.

Нагадаємо, що 18 серпня Кабмін затвердив перелік боєприпасів, що підлягають утилізації у 2017-2021 роках. Урядове рішення прийнято з метою позбавлення Збройних Сил України від непридатних для подальшого використання і зберігання боєприпасів та надлишкових боєприпасів.

Як повідомляв «Главком», в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статті «Главкома»: 

Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада? 

Утилізація зброї на папері, або Чому країна пахне порохом

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: