Став відомий автор петиції про повторний референдум у Великій Британії

Став відомий автор петиції про повторний референдум у Великій Британії
Фото: facebook.com/Oliver.Healey.English.Democrats

Автор заявив, що протилежний табір «викрав» у нього петицію.

Петиція за повторний референдум про збереження членства Великобританії в Євросоюзі насправді була запущена прихильником Brexit. Як зазначає Huffington Post, представник правої партії «Англійські демократи» Вільям Олівер Хілі створив петицію ще в травні, коли опитування пророкували поразку євроскептиків на референдумі.

При цьому зараз Хілі в на своїй сторінці у Facebook пише, що вимоги, які він написав у петиції, нереальні, а сам референдум був проведений відповідно до демократичних принципів. Він також заявив, що протилежний табір «викрав» у нього петицію.

У петиції міститься заклик до уряду застосувати правило, згідно з яким повинен бути проведений ще один референдум, оскільки 23 червня, за вихід з ЄС проголосували менш ніж 60% виборців при явці нижче 75%.

Вона набрала вже понад 3 млн підписів і стала найпопулярнішою онлайн-петицією в історії Великобританії. Палата громад британського парламенту вже пообіцяла розглянути петицію Хілі, як того вимагає закон в разі підтримки документа 100 тис. громадян.

Нагадаємо, референдум в Великобританії з питання про подальше перебування країни в ЄС пройшов 23 червня. Прихильники Brexit перемогли з 51,9% голосів. Явка склала 72%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: