Став відомий розмір штрафу для провайдерів за відмову блокувати російські сайти

Став відомий розмір штрафу для провайдерів за відмову блокувати російські сайти
Штраф

Невиконання указу тягне за собою накладання штрафу до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

Невиконання указу про заборону в Україні низки російських соціальних мереж і веб-сайтів тягне за собою адміністративне покарання.

Про це інтернет-провайдерів попередили у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

Так, провайдерам «світить» штраф у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті ж дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення за порушення,  тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств і організацій усіх форм власності у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, згідно ст. 148-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення порядку та умов надання послуг зв'язку в мережах загального користування тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб у розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня про застосування санкцій щодо низки фізичних і юридичних осіб. В ньому, зокрема, йдеться про блокування російських соцмереж та поштових служб. Також санкції передбачають блокування доступу до сервісів «Яндекс», 1С, «Софтлайн Груп», корпорації «Парус» і ще низки російських IT-компаній.

Російська соцмережа «ВКонтакте» вже вчить своїх користувачів, як обійти блокування сайту.

Також Порошенко ввів трирічні санкції проти путінських телеканалів. 

Загалом у санкційному списку 1228 фізичних та 468 юридичних осіб.

Турчинов заявив, що рішення РНБО про санкції щодо Росії вже набуло чинності.

Голова правління інтернет-асоціації України стверджує, що для повного блокування російських сайтів потрібно близько двох років і $1 млрд.

Водночас у НАТО вважають, що блокування російських інтернет-ресурсів в Україні - це питання безпеки, а не свободи слова.

Читайте також матеріали «Главкома» Гібридна війна в інтернеті: чи дійсно зникнуть «Яндекс», «Однокласники» та «Вконтакте» та «Забанив сам президент. Хто і за що потрапив під нові санкції»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: