Стефанчук розповів, скільки законів на рік може ухвалювати Верховна Рада

Стефанчук розповів, скільки законів на рік може ухвалювати Верховна Рада
Уперше успішно склали план законопроєктної роботи Верховної Ради на 2021 рік
Фото з відкритих джерел

«Верховна Рада, мабуть, єдиний орган, який не мав плану, за яким працює», – Стефанчук

Пропускна здатність парламенту за рік становить від 250 до 350 законодавчих актів. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук.

«Ми вперше запровадили План законопроєктної роботи Верховної Ради у 2020 році й порахували, що пропускна здатність парламенту за рік становить від 250 до 350 законодавчих актів», – розповів Стефанчук.

За його словами, відштовхуючись від цієї цифри, почали формулювати бачення комітетів: що саме треба зробити на підставі програми президента. Тоді й була запропонована система «трійок», що має складатися з представників Кабміну, Офісу президента та Верховної Ради.

«Задля того, щоби ці три сторони синхронізувались на етапі прийняття рішень, у мене була пропозиція: давайте зберемо голову профільного комітету парламенту, міністра і відповідного заступника з Офісу президента. Нехай вони розроблять плани на рік, де буде викладене бачення, на якому етапі ми перебуваємо. Зокрема, щодо страхової медицини, яка прописана в президентській програмі, чи то недержавного пенсійного забезпечення, чи контрактної армії. Й от ми вперше успішно склали план законопроєктної роботи Верховної Ради на 2021 рік», – розповів Стефанчук.

Нагадаємо, у владі вирішили створити так звані рятувальні «трійки», які мають напрацювати закони для виконання передвиборчих обіцянок президента Володимира Зеленського. «Трійки» – це близько 20 профільних груп, у кожну з яких входять відповідний голова комітету Ради, член Кабміну й заступник глави ОПУ. Їхнє завдання – скласти план і написати закони під програму президента.

На третьому році активного існування у політиці партія «Слуга народу» зібралась на «історичний» з’їзд. Саме так його наперед охрестили соратники президента: 13 березня вони вирішували усі проблеми, накопичені за час свого перебування в монобільшості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: