Очільник Одещини Степанов: Розслідування побиття активістки - під моїм особистим контролем

Очільник Одещини Степанов: Розслідування побиття активістки - під моїм особистим контролем
Максим Степанов

Степанов погодився з включити низку активістів у спільні групи з поліцією для сприяння розслідуванню злочину

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов пообіцяв відреагувати на вимоги, озвучені під час мітингу під будівлею Одеської ОДА в понеділок, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Степанов під час брифінгу, який відбувся після мітингу, повідомив, що резонансні справи, розслідування яких вимагали активісти, перебувають під його особистим контролем, і він проінформує громадськість про розслідування.

Крім того, Степанов погодився з ідеєю включити ряд активістів в спільні групи з поліцією з метою сприяння розслідуванню.

Разом з тим, глава Одеської ОДА висловив сумнів в об'єктивності активістів у зв'язку з їх вимогою звільнити керівників прокуратури Одеської області Олега Жученка та начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна. За його словами, керівники поліції і прокуратури зобов'язані реагувати на ситуацію зі злочинністю в регіоні в цілому, і не можуть віддавати перевагу в розслідуванні дев'яти кримінальних справ з 16,5 тисячі.

«Коли падає кількість злочинів, коли падає кількість тяжких злочинів, - це не є для вас показником якості роботи?», - обурився Степанов.

1_1Максим Степанов

Як повідомлялося, у понеділок будівлю Одеської обласної державної адміністрації пікетували близько 150 чоловік. Приводом для мітингу стало суботнє побиття громадської активістки.

Майже одразу після початку мітингу до присутніх вийшов голова Одеської ОДА Степанов, проте його спроби налагодити діалог не увінчалися успіхом.

Як повідомило «Інтерфакс-Україна» джерело, знайоме з підгрунтям мітингу, його учасників зібрали люди, близькі до колишнього керівництва Одеської області. За словами співрозмовника, ініціатори мітингу намагаються вплинути на Максима Степанова і спровокувати відставку начальника ГУ Нацполіціі в Одеській області Дмитра Головіна, які в даний час вивчають окремі аспекти діяльності колишнього керівництва регіону.

Максим Степанов обіймає посаду голови Одеської ОДА з 12 січня 2017 року. Попереднім головою Одеської обласної державної адміністрації був Михайло Саакашвілі (30 травня 2015 - 9 листопада 2016).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: