Стокгольм може відмовити Україні у багатомільярдному позові до «Газпрому»

Стокгольм може відмовити Україні у багатомільярдному позові до «Газпрому»

Про це заявив глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв

Стокгольмський арбітраж може відмовити «Нафтогазу» від розгляду позову до російського «Газпрому» щодо транзитного контракта 2009 року через зміну Міністерством економічного розвитку і торгівлі статуту НАК «Нафтогаз України». Про це повідомив глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв в кулуарах форуму YES Ukraine 2016.

Про це повідомляє «5 канал».

«Найбільший і найстрашніший наслідок, який ми можемо отримати - це відмова Стокгольмського арбітражу від розгляду транзитного справи проти «Газпрому». У цій справі «Нафтогаз» вимагає від «Газпрому» 12 млрд доларів, введення можливості віртуального реверсу, гарантування транзиту газу на майбутнє і багато ще чого», - наголосив він.

Нагадаємо, уточнена сума вимог НАК «Нафтогаз України» за позовом до російського газового монополіста «Газпром» стосовно ретроактивної зміни ціни на природний газ, відшкодування всіх переплат, здійснених з 20 травня 2011 року, а також скасування положення контракту, що забороняє реалізацію поставленого за ним природного газу за межами України, становить 14 млрд 230 млн дол. США. Про це йдеться у звіті ПАТ «Газпром».

«Уточнена сума вимог НАК «Нафтогаз України» до ПАТ «Газпром» склала понад 14 230 млн дол. США», - йдеться у звіті компанії.

У ньому також зазначається, що усні слухання у справі заплановані на вересень-жовтень 2016 року, винесення рішення арбітрами планується до кінця березня 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: