Столтенберг: Просування НАТО на схід – відповідь на дії РФ в Україні

Столтенберг: Просування НАТО на схід – відповідь на дії РФ в Україні

У країнах Балтії та в Польщі НАТО має намір розгорнути на ротаційній основі чотири багатонаціональні батальйони

НАТО вживає на східних кордонах пропорційні оборонні заходи у відповідь на агресію РФ в Україні.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг в понеділок на прес-конференції в Брюсселі напередодні наради Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони 14-15 червня, передає Інтерфакс-Україна.

«Ми регулярно будемо переглядати наші потреби і стан оборони, але ясно, що те, що ми зробили, є, поза всяким сумнівом, реакцією на дії Росії в Криму, в Україні, тому що до незаконної анексії Криму до російської політики дестабілізації східної України ніхто не розглядав питання військової присутності такого роду, яке ми тепер будемо мати на східному фланзі альянсу в країнах Балтії і Польщі», - сказав генсек НАТО.

«Це відповідь на дії Росії, але ми не хочемо конфронтації з Росією, ми не хочемо нової «холодної війни», ми продовжимо підтримувати діалог і закликати до конструктивних відносин, тому що ми вважаємо, що це важливо не тільки дня нас, але на довгострокову перспективу це буде вигідно для Росії, і для нас всіх в євроатлантичній зоні», - сказав генсек альянсу.

Столтенберг  підкреслив, що ці батальйони є частиною набагато більших зрушень в області оборони і програми стримування НАТО, яка включає збільшення чисельності групи реагування НАТО і 8 нових малих штаб-квартир у східній частині Альянсу.

«Всі разом - це правильний баланс між більш високою здатністю зміцнити і підвищити нашу передову присутність», - додав він.

Столтенберг додав, що НАТО буде продовжувати роботу щодо поліпшення свободи пересування військ і техніки союзників, тому що швидкість може бути вирішальною у разі виникнення загрози.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: