Стрілянина у Полтаві: вбитий 20-річний хлопець виявився чемпіоном зі змішаних боїв

Стрілянина у Полтаві: вбитий 20-річний хлопець виявився чемпіоном зі змішаних боїв

Поліція офіційно повідомила про п'ятьох постраждалих: батько та син Марченки, 7-річний хлопчик, один із нападників і загиблий Святослав Пелипенко

Святослав Пелипенко, якого застрелили на пляжі в Полтаві, був чемпіоном України з ММА (змішаних єдиноборств) 1997 року народження.

Про це повідомляє видання «Полтавщина».

За даними видання, 21-річний Роман Марченко смертельно поранив Пелипенка з дробовика «Сайга», а також завдань поранень ще одному 24-річному спортсмену та 7-річному хлопчику.

Як повідомляє ЗМІ, одна з компаній (приблизно 15-20 осіб) з обіду відзначала день народження на пляжі. Це були переважно діючі та колишні спортсмени з ММА. Впродовж дня компанія мала конфлікти з орендарями пляжу — 45-річним Олександром Марченком та його сином, 21-річним Романом.

Увечері між одним зі спортсменів та орендарями виник черговий конфлікт. Олександр Марченко показав мисливську «Сайгу», що розлютило решту компанії. Чоловіки підійшли з битками та пістолетами і почали бити Марченка. Його син кілька разів вистрелив у нападників з рушниці, вбивши Святослава Пелипенка та поранивши інших людей. Нападники відкрили вогонь у відповідь.

Наразі Олександр Марченко з важкою травмою черепа перебуває в комі в Полтавській обласній лікарні. За попередніми даними, Роман Марченко також зазнав поранень і перебуває під охороною в лікарні.

Поліція офіційно повідомила про п'ятьох постраждалих: батько та син Марченки, 7-річний хлопчик, один із нападників і загиблий Святослав Пелипенко.

Відкрито три кримінальні провадження - за ч. 1 ст. 118 (умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони), ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням зброї) Кримінального кодексу України.

Одного з нападників затримали, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Ще один перебуває в лікарні під охороною. Коло інших осіб встановлюється. Поліція поки що нічого не повідомляє про автомобіль ВАЗ-2108, яким поїхали спортсмени.

Нагадаємо, стрілянина  на полтавському пляжі сталася у четвер ввечері. Місцеві ЗМІ повідомляли, що внаслідок стрілянини є багато травмованих. Крім того, в результаті пострілу поранення отримала дитина.

Один з учасників смертельної перестрілки на пляжі «Дублянщина» втік. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: