Створення «Малоросії» «випадковим чином» збіглося з річницею катастрофи MH17 - Die Welt

Створення «Малоросії» «випадковим чином» збіглося з річницею катастрофи MH17 - Die Welt

Проголошення Захарченком «незалежної молодої держави» може бути відволікаючим маневром

Оголошення проросійськими сепаратистами про створення «Малоросії» потрібно Кремлю для створення тиску на Київ та західні держави. Про це пише німецьке видання Die Welt.

«Проросійські сепаратисти, які насправді є маріонетками російської окупаційної влади в деяких частинах Східної України, проголосили створення «Малоросії». Навіть якщо Кремль не віддавав розпорядження робити подібні заяви, він може скористатися ними для підвищення тиску на Київ і Захід», - йдеться у статті.

Москва, пояснює видання, хоче змусити Україну визнати «автономний статус» Донецька і Луганська, «не виводячи звідти російських військових, не роззброюючи сепаратистські банди і не повертаючи контроль над кордоном з Росією українській владі».

Москва офіційно дотримується Мінських домовленостей, проте не збирається виконувати своїх зобов'язань і продовжує підтримувати своїх ставлеників, що вибудовують на Донбасі паралельні псевдодержавні структури, йдеться в статті. В регіоні «процвітає терористичне свавілля, заборонені партії, і, за словами засновників Малоросії, так повинно залишитися і надалі», пише видання.

Росії, йдеться у матеріалі, потрібно дестабілізувати Україну в цілому і перешкодити їй рухатися в напрямку демократичної Європи. «Не випадково проголошення псевдодержави збіглося з річницею аварії пасажирського лайнера над територією, підконтрольною сепаратистам", - вважає автор статті.

«Є незаперечні докази того, що літак був збитий ракетою російського виробництва, проте Путін провину заперечує. Малоросія може бути в зв'язку з цим чудовим відволікаючим маневром».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: