Суд арештував кілера, який стріляв у Осмаєва

Суд арештував кілера, який стріляв у Осмаєва

Кілеру обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права на заставу

Зловмиснику, який стріляв по добровольцях Адаму Осмаєву та Аміні Окуєвій, сьогодні суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

«У середу, 7 червня, за клопотанням прокуратури міста Києва зловмиснику, якого підозрюють у замаху на життя добровольців АТО Адама Осмаєва та Аміну Окуєву, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права на заставу», – написала Максимець.

Прес-секретар повідомила, що для участі у судовому засіданні підозрюваного було доправлено у супроводі лікарів та під посиленою охороною. Вона також зазначила, що у кримінальному провадженні проводяться всі необхідні заходи, спрямовані на встановлення обставин цього злочину.

«На місці пригоди проведено слідчий експеримент», – уточнила вона.

Крім того, поінформувала Максимець, призначено низку судових експертиз, у тому числі дактилоскопічне дослідження з метою ідентифікації особи підозрюваного. Також із залученням департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України триває перевірка обставин одержання підозрюваним паспорту громадянина України.

Як повідомлялося, стрілянина на Подолі відбулась 1 червня о 16:49. Пізніше стало відомо, що внаслідок стрілянини дістав поранення Адам Осмаєв.

Згодом у МВС повідомили, що в кілера було вилучено паспорт громадянина України, його достовірність буде перевірено слідством.

Столична поліція відкрила кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство екс-бійця полку «Київ» Аміну Окуєву та її чоловіка, екс-керівника миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва Адама Осмаєва.

Осмаєв унаслідок нападу дістав поранення в ліву легеню. Нападником виявився особистий кілер Кадирова.

Вдень 2 червня Осмаєв прийшов до тями, його стан стабільний.

Зазначимо, в березні 2014 року обвинувачений у замаху на Путіна Осмаєв попросив українське громадянство. У лютому 2012 року його затримували в Одесі за підозрою в причетності до вибуху 4 січня 2012 року. Тоді під час вибуху загинув 26-річний громадянин РФ і серйозно постраждав 28-річний громадянин Казахстану. 27 лютого в СБУ заявили, що затриманням в Одесі російські і українські спецслужби запобігли планам терористів з підготовки замаху на Путіна після президентських виборів у РФ.

Читайте також інтерв’ю Осмаєва «Главкому».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: