Суд арештував майно Добкіна

Суд арештував майно Добкіна
Нардеп Михайло Добкін

Заарештовано два автомобілі, два будинки, земельну ділянку та винний льох нардепа

Печерський районний суд Києва заарештував два автомобілі, два будинки, земельну ділянку і винний льох депутата Верховної Ради Михайла Добкіна з Опозиційного блоку, повідомляють «Українські новини» з посиланням на відповідні рішення слідчого судді Галини Матійчук.

Згідно з документом, досудовим розслідуванням встановлено, що Добкін, діючи за попередньою змовою з групою осіб, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, шляхом обману сприяв привласненню земельних ділянок на території Харкова загальною площею 77,78 га, чим завдав збитків територіальній громаді на загальну суму 226,97 млн грн.

На судовому засіданні слідчий зазначив, що інкримінованою депутату статтею Кримінального кодексу передбачено покарання з конфіскацією майна, а отже необхідно накласти арешт на майно підозрюваного, щоб у подальшому виконати цю норму.

Суд повною мірою задовольнив клопотання Генеральної прокуратури і наклав арешт на майно Добкіна.

Зокрема, заарештовано два житлові будинки загальною площею 1 136,9 кв.м, житловою площею 301,4 кв. м. та загальною площею 127,6 кв. м та житловою площею 17,6 кв. м, а також винний льох загальною площею 195,4 кв. м.

Крім того, арештовано два автомобілі Toyota Land Cruiser, 2007 і 2013 років випуску, та земельну ділянку площею 0,0083 га.

Нагадаємо, 15 липня Печерський райсуд Києва обрав народному депутату від фракції Опозиційний блок Михайлу Добкіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі 50 млн. грн.

Прокуратура натомість просила суд застосувати щодо Добкіна запобіжний захід у вигляді арешту і заставу 150 млн грн, оскільки Добкін може впливати на розслідування.

Як відомо, ГПУ підозрює, що Добкін, діючи умисно за попередньою змовою з групою осіб, зловживаючи своїм становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 і ККУ і умисно сприяв в інтересах голів житлових кооперативів, заволодінню земельних ділянок у Харкові шляхом обману (ч.5 ст. 27, ч.4 ст.190 (шахрайство) ККУ).

Добкін був позбавлений недоторканності 13 липня. Депутати також дозволили притягувати його до кримінальної відповідальності та арештовувати.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: