Суд арештував помічницю нардепа Полякова

Суд арештував помічницю нардепа Полякова

Суд призначив помічниці нардепа заставу у 160 тисяч гривень

Солом`янський райсуд обрав для Тетяни Любанської - помічниці нардепта Максима Полякова, запобіжний захід - тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою внесення застави у розмірі 160 тис. грн. 

«Суд вирішив обрати  для Тетяни Любанської запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з альтернативою внесення застави у розмірі 160 тис. грн», - оголосив суддя.

При цьому прокурори клопотали в суді про заставу для Любанської у розмірі 300 тис. грн.

Як повідомлялося, 19 червня було затримано охоронця народного депутата від БПП Борислава Розенблата під час одержання хабара в сумі 200 тис. дол. за вирішення питання з ліцензуванням видобутку бурштину. За даними Національного антикорупційного бюро, депутати Борислав Розенблат та Максим Поляков з метою отримання неправомірної вигоди лобіювали необхідні законодавчі зміни на користь однієї з компаній у сфері видобутку бурштину.

Згодом Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Генеральної прокуратури України для затвердження подання про зняття депутатської недоторканності з Розенблата і Полякова.

Загалом в рамках розслідування кримінальної справи щодо організації незаконного видобутку бурштину підготовлено шість підозр - двом народним депутатам, двом охоронцям депутата Розенблата, одному помічнику депутата Полякова, а також голові секретаріату міжфракційного депутатського об'єднання «Депутатський контроль».

За даними НАБУ, Розенблат і Поляков планували організувати видобуток бурштину під виглядом рекультивації земель у Рівненській, Житомирській та Волинській областях. За словами голови НАБУ Артема Ситника, народні депутати самі запропонували компанії-нерезиденту «Фуджейра» з Об'єднаних Арабських Еміратів, яка хотіла зайнятися видобутком бурштину на території України, свої послуги щодо реалізації схеми незаконного видобутку бурштину шляхом внесення законопроектів. За реєстрацію законопроектів народні депутати отримали 15 тис. дол., однак не змогли забезпечити їх ухвалення в парламенті, тому паралельно реалізували схему з видобутку бурштину під виглядом рекультивації земель, доки мали бути ухвалені ці законопроекти. 

Загалом, за даними НАБУ, депутати отримали від фірми «Фуйджера» 300 тис. дол., з яких 15 тис. - за реєстрацію законопроектів про легалізацію бурштину, 200 тис. дол. отримав охоронець Розенблата у столичному ресторані «Три виделки» і ще 85 тис. отримали раніше як передоплату.

Як відомо, сьогодні Парубій передав у комітет подання генпрокурора на п’ятеро нардепів. Серед них - депутат Максим Поляков. 

Читайте також статтю: Сідай, трійка! Довгий, Розенблат і Поляков - нові мішені Антикорупційного бюро

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: