Суд арештував поплічника екс-нардепа Онищенка

Суд арештував поплічника екс-нардепа Онищенка
Валерій Постний

Обвинуваченому встановили заставу у розмірі 10 млн грн

Солом'янський суд Києва взяв під варту на два місяці обвинуваченого у «газовій справі» екс-депутата Онищенка Валерія Постного.

Відповідне рішення оголосив суддя Сергій Агафонов, повідомляє «Громадське».

Повідомляється, що обвинуваченому встановили заставу у розмірі 10 млн грн.

При цьому прокурори вимагали для Постного заставу в 50 млн грн. Також відзначають, що суд відмовив народному депутату Надії Савченко у проханні взяти Постного на поруки.

Нагадаємо, що 15 червня обвинуваченого у «газовій справі Онищенка» Валерія Постного випустили з Лук'янівського СІЗО, однак опівночі його одразу знову затримав спецназ Національного антикорупційного бюро за новою підозрою.

Загалом встановлено причетність до участі у «газовій схемі» 27 осіб. Під час досудового розслідування дев'ять із них визнали свою провину й уклали угоди про визнання винуватості. Ще 10 підозрюваних у кримінальному провадженні, у тому числі й організатор корупційної схеми – народний депутат Олександр Онищенко, перебувають в розшуку. Їх звинувувачують у махінаціяї під час продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: