Суд арештував ресторан у Києві, кінці якого ведуть до спонсора «Свободи»

Суд арештував ресторан у Києві, кінці якого ведуть до спонсора «Свободи»
Ресторан «Mojo Foodbar»
Фото: Станіслав Груздєв, «Главком»

Правоохоронці та контролюючі органи заявляють про незаконність забудови столичної пам'ятки архітектури

Печерський райсуд Києва наклав арешт на об'єкт нерухомості, що розміщений на київській вулиці Городецького архітектора, 10/1 (приміщення 42 (ресторан Mojo Foodbar) загальною площею 597,3 кв. м), який належать ТОВ «Центр «Капітал-Інвест».

Як стало відомо «Главкому», про це свідчить ухвала суду від 14 червня.

У судовому рішенні зазначається, що департамент захисту економіки Нацполіції виявив незаконне руйнування і пошкодження об'єкту культурної спадщини, що на вулиці Городецького архітектора, 10/1. Згідно з наказом Міністерства культури і туризму України від 7 вересня 2006 року №757, тут облікується пам'ятка історії та архітектури місцевого значення.

При цьому до фасаду історичної будівлі без будь-яких дозвільних документів, прибудовано капітальну споруду приблизною довжиною 11,5 м, яка розміщена на пішохідному тротуарі. З протилежного входу будівлі розміщено літню терасу для обслуговування відвідувачів закладу громадського харчування, а саме ресторану Mojo Foodbar, який належить київській ТОВ «Центр «Капітал-Інвест».

Також згадане ТОВ проводило будівельні роботи у підвалі та цоколі на вул. Городецького архітектора, 10/1 у загальною площею 597,3 кв. м. За інформацією департаменту збереження історичного середовища та охорони об'єктів культурної спадщини Київської міської ради, на кінець березня цього року науково-проектна документація на проведення будь-яких будівельних робіт не погоджувалось, відповідно, «Центр «Капітал-Інвест» не отримував дозволів на виконання будь-яких робіт.

4 квітня слідчий відділ Печерського Головного управління Нацполіції відкрив кримінальне провадження за ч.5 ст.298 КК України («Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини»).

В ухвалі Печерський суд заборонив ТОВ «Центр «Капітал-Інвест» здійснювати будь-які дії, що можуть привести до пошкодження історичної будівлі на вулиці Городецького архітектора, 10/1.

Як з’ясував «Главком», на сайті «Столична нерухомість» розміщено оголошення про продаж ресторану Mojo Foodbar. Нерухомість продає посередник і просить за неї $3 млн.

За даними бізнес пошукового ресурсу Youcontrol, засновниками ТОВ «Центр «Капітал-Інвест» є троє осіб: двоє львів’ян Ганна Кривецька і Марія Звінська та киянин Андрій Чистов.

За інформацією ЗМІ, Ганна Кривецька є матір’ю народного депутата VII скликання від ВО «Свобода» Ігоря Кривецького. Останнього називають одним із головних спонсорів ВО «Свобода». У кримінальних колах має прізвисько «Пупс», відомий як партнер по бізнесу львівського кримінального авторитета «Вови Морди».

Як повідомляв «Главком», у травні суд арештував незавершену 17-поверхівку в охоронній зоні Лаври.

Читайте також:

Сірий кардинал «Свободи» Ігор Кривецький: «Свобода» почистилась від випадкових людей

Головний переговірник «Свободи» Ігор Кривецький: В партії немає жодної людини, яку привів особисто я

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: