Суд арештував захоплені Росією в Чорному морі бурові установки

Суд арештував захоплені Росією в Чорному морі бурові установки

Бурові установки, які належать державній компанії «Чорноморнафтогаз», були захоплені під час анексії Криму Росією

Приморський районний суд Одеси арештував чотири плавучі бурові установки, які належать державній компанії «Чорноморнафтогаз» і були захоплені під час анексії Криму Росією. Про це йдеться в ухвалі суду від 27 січня 2017 року, оприлюдненій у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Арешт наклали в рамках кримінального провадження, відкритого 14 грудня 2015 року за фактом незаконного переміщення і заволодіння буровими установками.

Йдеться про несамохідні самопідйомні плавучі бурові установки В-319 «Україна» («Незалежність») і В-312 «Петро Годованець», побудовані у 2012-му компанією Keppel Corporation (Сінгапур), а також установку «Сиваш», побудовану в 1979 році в Астрахані (Росія), і «Таврида», побудовану в 1991 році в Астрахані і добудовану в 1995 році в Миколаєві.

Ці плавучі установки були визнані поліцією речовими доказами в кримінальному провадженні тільки 23 січня 2017 року.

Самопідйомні плавучі бурові установки «Петро Годованець» і «Україна» були арештовані Печерським райсудом Києва 23 грудня 2015 року з клопотанням Генпрокуратури в рамках кримінального провадження від 1 квітня 2014 року про підозру в зловживанні посадовими особами Міністерства енергетики та вугільної промисловості, НАК «Нафтогаз» і «Чорноморнафтогазу» під час їхньої закупівлі.

Нагадаємо, за даними «Чорноморнафтогазу», Росія щорічно видобуває на шельфі Чорного моря 2 мільярди кубометрів газу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: