Суд дозволив Путіну не пояснювати введення військ в Україну

Суд дозволив Путіну не пояснювати введення військ в Україну
Володимир Путін

Росіянин запитав у адміністрації Путіна, чи «збрехав» президент щодо листа Януковича з проханням ввести війська в Україну. Суд став на сторону Кремля

До адміністрації президента РФ із офіційним запитом звернувся громадянин Селезньов К.А. з проханням прокоментувати протиріччя між словами президента РФ Путіна та постпреда Росії в ООН Чуркіна і словами екс-президента України Януковича та документом Генпрокуратури РФ з питання наявності листа Віктора Януковича з проханням ввести російські війська в Україну. Разом з тим, росіянин просив відповісти, чи згоден Путін з його висновком про те, що президент збрехав громадянам Росії, коли говорив про звернення до нього Віктора Януковича з проханням ввести в Україну російську армію. Про це йдеться у рішенні Шахтинського міського суду Росії.

Цікаво, що на дане звернення чоловіку відповіли з адміністрації президента РФ. Із відповіді випливає, що електронне повідомлення не містить пропозиції, заяви і скарги, а також запиту інформації , тому дати відповідь неможливо.

Після цього Селезньов подав позов до суду, в якому зазначив, що відсутність відповіді по суті порушує його конституційні права. Врешті-решт, суд трактував позивні вимоги Селезньова, як необґрунтовані.

Нагадаємо,Чуркін після Євромайдану заявив, що Віктор Янукович 1 березня 2014 року написав Володимиру Путіну лист з проханням про використання російських військових на території України «для відновлення законності, миру та правопорядку». Як відомо, наступного дня Путін ініціював введення військ в Україну.

Зазначимо, що на початку березня 2017 року у Росії відхрестилися від листа Януковича з проханням ввести російські війська в Україну. Про це йшла мова у листі від Генеральної прокуратури РФ до Генпрокуратури України, який оприлюднив керівник ГПУ Юрій Луценко.

У листі повідомлялось, що ні адміністрація президента РФ, ні Рада Федерації не отримували ніякого листа Януковича про використання російських військ на території України.

Однак, ще 17 січня цього року секретаріат ООН надав українській стороні фотокопію заяви екс-президента України Віктора Януковича від 1 березня 2014 року із проханням ввести російські війська на територію України. Справжність документа підтвердив постпред Росії в ООН Віталій Чуркін. Віктор Янукович також підтвердив справжність свого листа на прес-конференції в Ростові в листопаді 2016 року. У лютому 2017 року президент-втікач говорив, що не просив вводити війська, а лише «намагався захистити свій народ». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: