Суд надав НАБУ доступ до документів «Укрзалізниці» для розслідування можливої розтрати 162 млн грн

Суд надав НАБУ доступ до документів «Укрзалізниці» для розслідування можливої розтрати 162 млн грн
Фото trainpix.org

Доступ наданий в рамках розслідуваного НАБУ кримінального провадження про закупівлю кріплень до шпал наприкінці 2015 року для потреб «Укрзалізниці»

Солом'янський районний суд м. Києва під головуванням судді Кицюк ухвалив клопотання НАБУ про надання тимчасового доступу до низки документів ПАТ «Українська залізниця» та вилучення їх завірених копій. Про це йдеться в ухвалі суду, розміщеній в Єдиному реєстрі судових рішень.

Доступ наданий в рамках розслідуваного НАБУ кримінального провадження про закупівлю кріплень до шпал наприкінці 2015 року для потреб «Укрзалізниці», вартість яких нібито була завищена майже в два рази, порівняно до ринкової ціни.

Було закуплено товару на 162,4 млн грн. «Вбачається наявність ознак розтрати майна (коштів) вчиненої в особливо великих розмірах», - йдеться в обґрунтуванні НАБУ.

Закупівлю проводили службові особи ДП «Управління промислових підприємств державної адміністрації залізничного транспорту України» для потреб ПАТ «Укрзалізниця», а в якості посередника був використаний ПрАТ «Коростенський завод залізобетонних шпал». При цьому завод не є виробником вказаної продукції, тому мав придбати її у інших постачальників: ТОВ «НВФ Колія», ТОВ «Промбудколія», ТОВ «Корпорація КРТ», ТОВ «Арго», ТОВ «Метінвест-СМЦ», ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод».

Нагадаємо, в кінці липня НАБУ затримало начальника департаменту «Укрзалізниці» за участь в корупційних схемах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: