Суд припинив експлуатацію Грибовицького сміттєзвалища

Суд припинив експлуатацію Грибовицького сміттєзвалища
Грибовицьке сміттєзвалище

Справа щодо діяльності сміттєзвалища перебувала у провадженні суду з липня

Львівський окружний адміністративний суд ухвалив припинити експлуатацію Грибовицького сміттєзвалища. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Львівської області у Facebook.

Зазначається, що справа за позовною заявою прокуратури області щодо діяльності Грибовицького сміттєзвалища до міського голови м. Львова та виконавчого комітету Львівської міської ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язання до вчинення дій перебувала у провадженні суду з липня поточного року. «10 листопада постановою Львівського окружного адміністративного суду вимоги прокуратури області задоволено, а саме зобов’язано виконавчий комітет Львівської міської ради невідкладно вжити заходів до припинення вивезення ЛКП «Збиранка» відходів на Грибовицьке сміттєзвалище та припинення його подальшої експлуатації», – йдеться у повідомленні.

Разом із тим суд відмовив прокуратурі у визнанні протиправною бездіяльності щодо незакриття Львівського міського полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації та вибору земельної ділянки для створення нового полігону та будівництва на ній сміттєпереробного заводу тощо. «Після отримання повного тексту постанови прокуратурою, за наявності підстав, буде прийнято рішення щодо її оскарження», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 30 травня о 15:20 у Жовківському районі Львівської області на території полігону твердих побутових відходів (Грибовицьке сміттєзвалище) після завершення гасіння масштабної пожежі під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапило троє рятувальників. Їхні тіла було знайдено під завалами 31 травня.

Також зник працівник львівського комунального підприємства «Збиранка», яке займається експлуатацією міського сміттєзвалища. Його пошуки тривають.

За даним фактом відкрито провадження за ч. 2 ст. 272 ККУ (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що причиною масштабної пожежі на території Грибовицького сміттєзвалища може бути підпал.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: